Grid too small in Z direction

Discuss inflow turbulence measurement and modeling

Moderator: Bonnie.Jonkman

Joannes.Olondriz
Posts: 34
Joined: Mon Nov 30, 2015 4:13 am
Organization: IK4-Ikerlan
Location: Spain

Grid too small in Z direction

Postby Joannes.Olondriz » Mon Jan 02, 2017 8:25 am

Dear all,

I am trying to launch a simulation but "Grid too small in Z direction" error message is displaied so the simulation is aborted.

Why is this? How can I specify this parameter?

Thanks in advance,
JOE




P.D.: This is the overall error message:

"FAST_Solution0:CalcOutputs_And_SolveForInputs:SolveOption2:InflowWind_CalcOutput:CalcOutput:IfW_TSFFWind_CalcOutput [position=(0, 0, 2.19) in wind-file coordinates]: FF wind array boundaries violated. Grid too small in Z direction (height (Z=2.19 m) is below the grid and no tower points are defined)."
Joannes Olondriz
Engineer | IK4-Ikerlan

Control and Monitoring area, IK4-Ikerlan (Olandixo)
20500 Arrasate-Mondragon (Gipuzkoa). Spain
Paseo J.Mª Arizmendiarrieta, 2
(+34)943 712400 | jolondriz@ikerlan.es

Jason.Jonkman
Posts: 2951
Joined: Thu Nov 03, 2005 4:38 pm
Location: Boulder, CO
Contact:

Re: Grid too small in Z direction

Postby Jason.Jonkman » Tue Jan 03, 2017 8:02 am

Dear Joannes,

This question has been asked and answered several times on this forum. Please use "Search..." in the upper-right corner to see how others have solved this issue.

Best regards,
Jason Jonkman, Ph.D.
Senior Engineer | National Wind Technology Center (NWTC)

National Renewable Energy Laboratory (NREL)
15013 Denver West Parkway | Golden, CO 80401
+1 (303) 384 – 7026 | Fax: +1 (303) 384 – 6901
nwtc.nrel.gov

Joannes.Olondriz
Posts: 34
Joined: Mon Nov 30, 2015 4:13 am
Organization: IK4-Ikerlan
Location: Spain

Re: Grid too small in Z direction

Postby Joannes.Olondriz » Wed Jan 04, 2017 8:10 am

Dear Jason,

Thanks and sorry for not found it in the forum before asking the query, but I searched in the wrong place. Anyway, I am going to write the found answer just in case exist someone like me.

This error is displaed because your model includes tower analysis nodes in AeroDyn that extend down to the ground, but you haven't created a wind file that has data that extend down to ground. To generate such data, you should set WrADTWR to True in the TurbSim input file and regenerate your wind data (including data that extends along the tower down to the ground).

Best regards,
JOE


Return to “Inflow Turbulence”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest