Nodal Output sections of ElastoDyn and AeroDyn

Topics of general, but wind-related interest.

Moderator: Bonnie.Jonkman

Breen.Elliott
Posts: 13
Joined: Mon Nov 09, 2020 9:24 am
Organization: Trinity College Dublin
Location: Ireland

Nodal Output sections of ElastoDyn and AeroDyn

Postby Breen.Elliott » Mon Mar 01, 2021 8:21 am

Hi All,

Attached is an image detailing an error regarding the Nodal Output section of the ElastoDyn and AeroDyn files. (using the 15MW Turbine)

Separately an error regarding calling the Cp_Ct_Cq.IEA15MW.txt file occurs, however I can't seem to find where this is being called from, as I need to change the search address.

Any help would be greatly appreciated,

Kind regards,
Breen Elliott
Attachments
Nodal.png
Nodal.png (95.22 KiB) Viewed 233 times

Jason.Jonkman
Posts: 5738
Joined: Thu Nov 03, 2005 4:38 pm
Location: Boulder, CO
Contact:

Re: Nodal Output sections of ElastoDyn and AeroDyn

Postby Jason.Jonkman » Mon Mar 01, 2021 4:03 pm

Dear Breen,

The "nodal output" warning will not effect the simulation results; you can ignore the warning.

I've not seen the error regarding the Cp_Ct_Cq.IEA15MW.txt file before, but it appears to be coming from the DISCON dll. Presumably you are using the ROSCO controller with this IEA 15-MW wind turbine model?

Best regards,
Jason Jonkman, Ph.D.
Senior Engineer | National Wind Technology Center (NWTC)

National Renewable Energy Laboratory (NREL)
15013 Denver West Parkway | Golden, CO 80401
+1 (303) 384 – 7026 | Fax: +1 (303) 384 – 6901
nwtc.nrel.gov

Breen.Elliott
Posts: 13
Joined: Mon Nov 09, 2020 9:24 am
Organization: Trinity College Dublin
Location: Ireland

Re: Nodal Output sections of ElastoDyn and AeroDyn

Postby Breen.Elliott » Tue Mar 02, 2021 8:27 am

Hi Jason,

Thank you for your swift reply.

I am not running ROSCO separately however it may be running when I execute the .exe and .fst file. I am using TurbSim also.

I changed the IEA15MW-Monopile YAML file in the ServoData folder, which was searching back two directories as seen in the image attached, however I still receive the same error.

Kind regards,
Breen Elliott
Attachments
yaml.png
yaml.png (21.01 KiB) Viewed 221 times

Jason.Jonkman
Posts: 5738
Joined: Thu Nov 03, 2005 4:38 pm
Location: Boulder, CO
Contact:

Re: Nodal Output sections of ElastoDyn and AeroDyn

Postby Jason.Jonkman » Tue Mar 02, 2021 12:47 pm

Hi Breen,

ROSCO is a DISCON controller called from ServoDyn.

Do you have the file Cp_Ct_Cq.IEA15MW.txt in the path specified?

Best regards,
Jason Jonkman, Ph.D.
Senior Engineer | National Wind Technology Center (NWTC)

National Renewable Energy Laboratory (NREL)
15013 Denver West Parkway | Golden, CO 80401
+1 (303) 384 – 7026 | Fax: +1 (303) 384 – 6901
nwtc.nrel.gov

Breen.Elliott
Posts: 13
Joined: Mon Nov 09, 2020 9:24 am
Organization: Trinity College Dublin
Location: Ireland

Re: Nodal Output sections of ElastoDyn and AeroDyn

Postby Breen.Elliott » Wed Mar 03, 2021 3:27 am

Hi Jason,

I needed to change "PerfFileName" in "DISCON-Monopile.in".

Thank you very much for your help.

Kind regards,
Breen Elliott


Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest